پایگاه خبری تحلیلی دیوانگاه10:20 - 1400/02/04

آغاز بر داشت گل محمدی از سطح 63هکتار از مزارع شهرستان هرسین

مدیر جهاد کشاورزی هرسین از آغاز برداشت گل محمدی در سطح 63هکتار از مزارع شهرستان خبر داد.

 مهندس علیرضا یاری پور مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هرسین  در گفتگو با خبرنگار دیوانگاه از آغاز برداشت گل محمدی  از سطح ۶۳ هکتار از گلستان های شهرستان خبر داد و اظهار داشت:  متوسط عملکرد  گل محمدی ۲/۵تن در هکتار می باشد و سالیانه حدود۱۶۰تن گل تولید می شود و از هر کیلوگرم گل ۲لیتر گلاب بدست می آید یعنی بطور متوسط۳۲۰هزار لیتر گلاب در شهرستان تولید می گردد.

 

وی افزود:  همچنین سالیانه ۲۰کیلوگرم  اسانس  گل نیز تولید شده  که در صنایع عطر سازی مصرف می گردد.

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاطرنشان کرد: ارزش اقتصادی هر کیلو گرم اسانس بالغ بر ۴۰میلبون تومان  می باشد که اکثراً هم به خارج از کشور صادر می گردد.

 

یاری پور در ادامه اظهار داشت:  از سایر فرآورده های گل محمدی میتوان به تولید آجر شومینه ( که بصورت معطر در شومینه سوزانیده می شود). شربت گل ، مربای گل و گل خشک جهت دمنوش اشاره کرد.

 

وی افزود:  با توجه به پتانسیل شهرستان در اراضی شیبدار  کم بازده که دارای یک منبع تامین آب باشد امکان توسعه کشت گل محمدی فراهم بوده بطوریکه هم اکنون طرح توسعه کشت در  سطح ۵ هکتار دردست اجرا می باشد  وبا توجه به ارزش اقتصادی بالا می تواند در بهبود شرایط اقتصادی منطقه موثرباشد.